Блог, в който ще намерите интересни идеи за маникюр, грим, ревюта на козметика и книги, както и много други полезни и забавни нещица :)

вторник, 28 януари 2014 г.

Dry skin - Part 2 / Суха кожа - Част 2.

Здравейте приятели :)

Днес отново, ще говоря за сухата кожа, но този път ще се спра на нещата, които да правим, и които да избягваме, когато имаме такъв тип кожа.
Още от сега искам да спомена, че не се правя на специалист или нещо такова. Всичко, което
ще напиша отдолу, го знам от Интернет.

Сухата кожа обикновено е резултат от недостатъчното или неправилното функциониране на мастните жлези. Това може да се дължи от различни причини, като хормонални нарушения, възрастови изменения, замърсяване на околната среда и или просто да бъде генетично заложено. Мастните жлези са тези, които образуват защитния слой върху кожата.Този естествен филм представлява смесица от мазнини, пот и овлажняващи вещества, които поддържат еластичността на дермата. С него кожата е по-устойчива на вредните въздействия на околната среда Когато този естествен филм, покриващ кожата липсва, той трябва допълнително да бъде набавен с подходяща козметика.


А сега нека пристъпим към поддържането й.

1. Винаги мийте лицето си преди сън!
Без значение колко е суха кожата ви, нежното почистване вечер преди сън е от съществено значение. Независимо грижите, които полагаме за кожата на лицето си през деня (почистване, хидратиране, нанасяне на подхранващи кремове и т.н.) винаги има наслояване на мъртви кожни клетки, прах и бактерии, които запушват порите. Така че, внимателно, без да търкате, мийте лицето си преди сън. В момента аз използнам, този продукт и съм много доволна от него.
Nivea aqua effect Sanftes Reinigungsmousse - това е една успокояваща почистваща пяна за суха кожа - това е един изключително нежен продукт, който много добре почиства и хидратира кожата. Ползвам го от близо седмица и полувина и той възвърна еластичността и естествената хидратация на кожата ми.
НЕ мога обаче, да ви гарантирам, че и при вас ще има толкова магичен ефект, както при мен.
Ето тук може да научите малко повече за него.

Цена: 7,49 лв. за 150 мл продукт.

2. Какво да търсите в един почистващ препарат.
Когато имате суха кожа е препоръчително, да потърсите лек продукт, който включени овлажнители. Кожата ви трябва да се чувства мека и гладка след почистване. Ако обаче я усетите прекалено суха, стегната или раздразнена, по добре опитайте с друг продукт.


 3. Каква почистваща козметика да се избягва.
Хубаво е да се избягват препарати с аромат или алкохол, което е досто трудно, защото почти всички продукти ги съдържат.

4. С каква вода да се мием?
Горещата вода отмива мазнините по-бързо от топлата вода. Така че използването на топла вода при почистване на лицето, трябва да се ограничи до топла, почти хладка вода.

5. Внимавайте с ексфолиантите
 Ексфолирането премахва мъртвите клетки на кожата, което позволява по-добре да проникнат овлажнители в клетките. Но ексфолианти могат също така и сериозно да увредят сухата кожа. Така че използвайте ексфолианти не повече от един път седмично.Лично аз съм им голям фен, но вече внимавам, защото не искам да преживея това отново.

6. Почиствайте с нежно докосване
След като нанесете равномерно от продукта, внимателно го втривайте в кожата с върховете на пръстите, посредством кръгови движения. Бъдете особено нежни в областта около очите. Не  бива да натискате. След това изплакнете лицето си с хладка вода. За подсушаването му е достатъчно само да потупате и попиете леко с чиста, суха памучна кърпа.

7. Кажете "чао" на кърпата за лицето!
Лично аз вече избягвам кърпите за лице, но ако вие не можете, както споменах вече ,добре е само да потупате леко с чиста, суха памучна кърпа лицето си. Не подсушавайте цялото си лице. Идеята е да се остави известно количество влага, която самата кожа да поеме. Аз след което измия лицето си го оставям мокро и с един памучен тампон, напоен с розова вода минавам по вече мократа кожа.

8. Хидратиране.
Овлажнителите всъщност не доставят влага на кожата. Те подхранват и възстановяват еластичността, като благоприятстват задържането на съдържащата се в клетките вода. Затова е добре, както сутрин така и  вечер, след почистване на лицето, винаги да нанасяте овлажняващ продукт.

---------------------

И това е от мен. Както се вижда всичко е до това, какво използваме и как го използваме. Надявам се публикацията да ви е била полезна и интересна.

До скоро, целувки Мишел :*

Няма коментари:

Публикуване на коментар